Завършеност

Фасада:

Фасадата на сградата ‘The Square Apartments” е решена в два топли пастелни цвята и ще бъде изпълнена с минерална мазилка от най-високо качество от един от водещите доставчици на българския пазар, като ще бъде издаден сертификат за 10 години гаранция на мазилката за промяна на цвета и трайност. Предвижда се да се монтира 7 камерна немска PVC дограма  TROCAL 88 на Profine Group, троен стъклопакет с коефициент на топлопреминаване под 0,8 W/m2.K

Покрив:

Неизползваем плосък покрив – топлоизолация XPS плочи 12 см, пароизолация от битумна мушама 0,4 см и два пласта битумна хидроизолация 0,8 см. Също така се предвижда топлоизолация от XPS плочи 5см. по бордове, полиетиленово фолио, лек бетон за наклон с наклон мин 2.5%, .

Балкони:

При изграждане на балконите се предвижда: Хидроизолация от два пласта битумна мушама - 0,8см, Топлоизолация от XPS плочи - 10см., Армирана цименто-пясъчна замазка-5см, Мазана хидроизолация полимер-циментова, Мразоустойчив гранитогрес по тераси на циментово лепило 0.5см., Цокъл от камък, врачански варовик, серия ‘Фюжън” в кремав цвят.

Общи части.

Партер:

 • стени – стоманобетонова конструкция и зидарии 25см Wienerberger, предстенна обшивка от гипсокартон по система RIGIPS с крайно покритие латекс в бежаво-кремав цвят;
 • подове – настилка от полиран врачански варовик, серия ‘Фюжън” в кремав цвят.
 • таван – окачен таван от гипсокартон по система RIGIPS с крайно покритие латекс;
 • осветление –дизайнерско LED осветление в осветителни тела в различни форми.;

Етажни фоайета:

 • стени – стоманобетонова конструкция и зидарии 25см Wienerberger, машинна шпакловка и гипсова замаска с крайно покритие латекс в бежаво-кремав цвят;
 • подове – полиран врачански варовик, серия ‘Фюжън” в кремав цвят;
 • таван – окачен таван от гипсокартон по система RIGIPS с крайно покритие латекс;
 • осветление - по архитектурен проект;

Стълбища:

 • стени – стоманобетонова конструкция и зидарии 25см Wienerberger, машинна шпакловка и гипсова замаска с крайно покритие латекс в бежаво-кремав цвят
 • таван – окачен таван от гипсокартон по система RIGIPS с крайно покритие латекс;
 • стъпала от полиран врачански варовик, серия ‘Фюжън” в кремав цвят;
 • парапет по архитектурен детайл;

Асаньори:

високотехнологични, комфортни и тихи електрически асансьори „ORONA“ пътнически асансьор, непроходен, модел 3Gx10 електрическо без машинно помещение – БЕЗРЕДУКТОРНО компютърно, пълно-събирателен контрол 7 бр. за ход 17 600мм със задвижване посредством стоманени ремъци с полиуретаново покритие, без машинно помещение, предназначени за 8 лица и с товароносимост 630 кг, със спирки на всеки етаж /вкл. подземните/, двупанелни телескопични врати със защита с инфрачервена завеса, луксозна кабина; огледало; бутониера от неръждаема стомана; LED осветление в ъглите на кабинната бутониера и задните ъгли на кабината; парапет при бутониерата, срещу нея и под огледалото.

Сутерен /Подземен паркинг и помощни помещения/:

 • под – настилка от шлайфан бетон;
 • стени – мазилка или шпакловка с крайно покритие боя BAUMIT;
 • таван – готова стоманобетонова плоча с топлоизолация по проект;

Канализационна инсталация:

Инсталацията за отводняване на климатичните тела и газовите котли ще се включи в канализационната система на сградата. Изградена система от воронки, отводнителни решетки и PVC тръби за отвеждане на всички дъждовни води.

Eлектро инсталация:

За сутеренa се предвиждат отделно електрическо табло. Електрическата инсталация е изпълнена със степен на защита IP 44. Предвидено е дежурно и евакуационно осветление. Работното осветление се включва чрез детектори за движение (PIR) и контактор. Вентилацията се управлява посредством времереле. Всички осветителни тела са пожаробезопасен тип и притежават съответния сертификат. Ще бъде изградена система за видеонаблюдение по периферията на сградата, входа на сградата, входа на оградата за автомобили и пешеходния вход.

Мълниезащитна инсталация:

Обектът е III категория на мълниезащита. За предотвратяване на преки и непреки попадения на мълнии върху жилищната сграда е предвидена за изпълнение мълниезащитна инсталация.

Заземителна инсталация:

Заземителната инсталация е основен елемент във всяка електрическа инсталация. Инсталира се с цел ограничаване на високото напрежение и отвеждане в земята на големия електрически заряд, който може да възникне при попадане на мълния или комутационни процеси в енергийната система. Заземителната система премахва или ограничава риска от повреди в електрическата инсталация и по този начин защитава хората и оборудването от опасните напрежения.

Вентилация:

Въздухообменът в сградата е организиран така, че да се осигурят санитарно-хигиенните норми за микроклимат и чистота на въздуха. За помещенията с възможност за директно проветрение не се предвижда механична вентилация. Във всички складови помещения в апартаментите и в баните са заложени смукателни битови вентилатори с клапа, които се управляват от ключа за осветление.

В случай на силно задимяване или отделяне на топлина (пожар) е предвидена естествена аварийна вентилационна система по всички стълбищни клетки и асансьорни шахти за осигуряване на безпрепятствена евакуация.

За подземния гараж ще се изгради работна смукателна инсталация, които изхвърлят замърсения въздух в атмосферата. Компенсиращият свеж въздух навлиза свободно през гаражната врата.

При аварийна ситуация и сигнал, подаден от пожароизвестителната инсталация или ръчно, се включат аварийни смукателни и нагнетателни вентилатори за всяка обособена пожарна зона.

Видеонаблюдение и контрол на достъпа:

Ще бъде изградена система за видеонаблюдение и контрол на достъпа, покриваща периферията на сградата, жилищния вход и достъпа до сутерените през подземния паркинг. По границата на имота ще бъдат поставени ифрачервени камери /ден и нощ/ и важна точка на охрана е автомобилния и пешеходния вход към имота от улицата от юг. Вратата на сградата и вратата на входа на оградата ще бъдат с електрически ключ за достъп с индивидуален чип за всеки собственик на апартамент. 

Пожароизвестителна инсталация:

В стълбищната клетка на жилищния вход, както и в сутереното ниво е предвидена пожароизвестителна инсталация. Централата на ПИ инсталация ще бъде монтирана при охраната във входа в сервизното помещение. Използват се термални конвенционални датчици, ръчни бутони в стълбищните клетки, конвенционални сирени за вътрешен монтаж и външна сирена с лампа.

По задание на Инвеститора, в подземния гараж няма да се допускат автомобили с газови (метанови) уредби.

Озеленяване на обекта:

Парцелът на бъдещата сграда е с размер 1580 кв.м, като самата сграда ще заема малко над 700 кв.м. Над 800 кв.м. ще бъдат вътрешни автомобилни и пешеходни алеи и озеленяване. От изток, север и от юг ще бъде изпълнено озеленяване на терена с ниска зелена растителност, която ще създаде естествена преграда към бъдещата улица от изток. Също така предвиждаме за 7 апартамента на първия етаж да създадем частни зелени дворове, които ще варират от 11,90 до 120,60 кв.м. От терасите на хола на първия етаж естествено ще се преминава към частна градина, оградена със зелен плет от всички страни. Така ще създадем усещане за къща и двор за апартаментите на първия етаж. Пред сградата от юг предвиждаме да засадим редица от декоративни цъфтящи розови японски вишни, които ще създадат неповторима атмосфера пролетно време, а през лятото ще са място за сянка и прохлада.

Пред сградата от юг по Регулационен план на квартал “Малинова долина има 17 метрова зона за обществено ползване между сградата и улица “Едуард Генов”, която ще озеленим и ще поставим детски кът за игра от югозападната страна.